Potatissallad med ramslök och bondbönor + om att ugnssteka bönbiffar


Häromdagen gjorde jag en snabb potatissallad som jag smaksatte med den goda ramslöken jag plockat i skogen. Till detta åt jag bönbiffar som jag provade att ugnssteka istället för att steka dem i stekpanna som jag vanligtvis gör. Och det här måste jag bara passa på att tipsa om, för det blev otroligt bra!

Flera människor har redan tipsat mig om det här fiffiga sättet att steka bönbiffar på men jag har inte kommit till skott att prova förrän nu. Bönbiffarna som kan ha en tendens att bli ganska mjuka blev superkrispiga och goda med perfekt tuggmotstånd efter ca 20 minuter i ugnen. Jag använde mig av grillfunktionen och satte värmen på drygt 200 grader. Inte nog med att resultatet blev bättre än vid stekpanne-stekning, arbetsinsatsen blev också betydligt mindre. Alla biffarna steks samtidigt, vilket förstås är bra om man gör många. De sköter sig själva där i ugnen, bortsett från att man gärna får vända dem om efter halva tiden. Dessutom använde jag betydligt mindre olja till stekningen än vanligt. Tänka sig, allt blev bättre! Det här måste ni också prova!

Potatissallad med ramslök
2 portioner

6 potatisar (fler om du har små eller t.ex. nypotatis)
1 dl bondbönor, frysta
1 dl turkisk yoghurt, gräddfil eller cream fraiche
4 blad ramslök
2 msk persilja
Några kvistar timjan
Salt & svartpeppar

Koka potatisarna mjuka och låt dem svalna helt.
Hacka ramslök och persilja och blanda sedan med yoghurt och kryddorna.
Skär potatisarna i bitar och vänd ner i yoghurtröran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.