Pressafton hos Norstedts

Igår var det pressafton på Norstedts och fastän jag blev utan mat då de inte hade vegetariskt är det lite som att gå på bal på slottet när man travar dit till deras gamla anrika lokaler på Riddarholmen i Stockholm. Där dukades det upp med drinkar som Emma, Louise och Linda – tjejerna bakom boken Vintageparty, blandat samman i somrig vintagestil. Efter fikan glittrade gästerna som hade ätit de strössliga och glittriga kakorna. Dessa var bakade av Emelie Holm som släpper boken Liten Kaka.Sara Begner var på plats och berättade om sin nya kokbok Glöd – mat med mening som är en bok med recept och reseskildringar från fyra världsdelar.


Plura berättade om sin kärlek till tapas, tonfisk på burk och hur somliga av gästerna i den nya säsongen av hans matlagningsprogram flytt från köket och huset i förtid. Också min barndoms kokboks-favoritförfattare, Johanna Westman, kommer ut med en ny bok. Minsta bakboken är precis som man kan gissa en bok om bakning för de allra minsta kockarna.

Övriga titlar är Magisk Sommar av Hannah Widell och Amanda Schulman, Lisens gröna värld av LisenSundgren, Monikas menyer av Monika Ahlberg, Al dente av Samantha Santambrogio-Öberg, Smilla bakar glutenfritt av Smilla Luuk, Allt om Mat’s Ljuva sommartid, Fågel, fisk och grönt av Karin Fransson, Kockarnas grillbok, Jan Hedhs Sommarfrestelser, Hemmets nya bjudrätter med recept från Hemmets veckotidning samt Kom i form på 30 dagar av Laila Bagge Wahlgren.

Men själv ser jag mest fram emot Matt Wilkinsons Herr Wilkinsons favoritgrönsaker och så är jag nyfiken på Janesh Vaidyas Maten är min medicin – ayurveda i ditt kök. I vimlet träffade jag Mattias Kristiansson som även han släpper en bakbok till sommaren men med ett annat förlag då… Och om sanningen ska fram är det den boken jag nog ser allra mest fram emot under de kommande månaderna. Men så har ju killen också helt vansinnigt kreativa idéer och inte bara en, utan faktiskt två av Sveriges bästa matbloggar, för ni har väl inte missat hans nya veganska blogg Vegoriket och så förstås den gamla favoriten Bake my day?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Uncategorized

Comments are closed.