Radiokaka

I vår släkt är radiokakan lika ökänd som älskad. Farfars svägerska ska nämligen ha bjudit på en radiokaka under slutet av 50-talet som i det närmsta enbart innehöll kokosfett. I mitt recept ser jag till att ha rejält med både choklad och kex så kakan får sin goda smak och sitt säregna retroradioutseende.

200 g mörk choklad, 150 g kokosfett, 1 dl kakao, 2 dl florsocker, 2 ägg, Mariekex

Smält choklad och kokosfett i vattenbad. Vispa i kakao och florsocker när allt smält. Vispa i äggen, en åt gången.
Klä en brödform med plastfolie och häll ner ett lager smet. Varva med Mariekex och häll på fler lager smet, tänk det som en chokladlasange. Ställ  formen i kylen att stelna och skär sedan kakan i skivor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Filed under Bakning, Tillbakablickar

Comments are closed.