Raw choklad och jordnötsbrownie


Jag har börjat äta och baka en hel del rawinspirerat, glutenfritt och sötat med frukt, dadlar och lite honung. Så en av kakorna jag bakade till mitt födelsedagsfirande var en glutenfri raw choklad- och jordnötsbrownie sötad med dadlar och honung. Det blev en saftig och chokladigt kompakt brownie som jag faktiskt själv tycker är godare än de vanliga söta, ugnsbakade varianterna. För inte ska kalas, fika och festlighet behöva vara osunt och fullproppat med socker!

Raw choklad och jordnötsbrownie
10-12 bitar

2 dl solroskärnor
2 dl urkärnade dadlar
1 dl kokosmjöl
½ dl raw kakao
2 msk honung
ev. 2 msk vatten

200 g jordnötter
ev. några msk olja eller vatten
+ 100 g jordnötter att strö över

Blanda ingredienserna till brownien i en matberedare och kör tills allt är finfördelat och går samman till en deg. Tillsätt eventuellt lite mer vatten eller honung om den skulle smula lite.
Tryck ut smeten på plastfilie.
Mixa jordnötterna till ett smör, tillsätt eventuellt lite olja eller vatten om det behövs.
Bred jordnötssmöret över chokladlagret och avsluta med att strö jordnötter över, tryck till lite och ställ browniedegen svalt.
Skär i bitar och är.

Hela kakan går prima att frysa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Comments

Filed under Bakning, Råvaror

Comments are closed.