Raw fyrkornsgröt med äpple och hasselnötter


God morgon på er och ursäkta att jag slängt upp ett ganska oinspirerande foto idag. Men jag var bara tvungen att knäppa en bild på min frukost och tipsa er om den. För några veckor sedan bjöd Green Kitchen Stories på en bovetegröt och då blev jag själv också sugen på att äta raw gröt. Kokta grötiga gröter är nämligen inte riktigt min femma och på morgnarna vill jag gärna inte äta något varmt. Att man dessutom kan tillvarata mycket mer av allt det nyttiga i råvarorna genom att äta dem råa gör ju bara saken än bättre. Nu tillhör rå gröt min dagliga rutin och det käns både som en riktigt god och sund start på dagen. Och så har jag en bra anledning till att äta upp alla sommar- och höstbär jag har kvar i frysen.

Tycker inte ni också att det är så mycket lättare att agera hälsosamt under dagen när man ätit något riktigt nyttigt till frukost? Jag blir knappt sötsugen alls och unnar mig själv gärna en extra promenad. Ikväll ska jag på yoga och då blir det garanterat en portion gröt innan. Det är verkligen perfekt mat innan träning, man hålls lagom mätt och mår inte dåligt även om man viker sig dubbel eller slår knut på sig själv!

Raw fyrkornsgröt, 1 portion
1 dl 4-kornkross (kross av råg, havre, vete, bovete eller korn går också bra)
ca 2 dl vatten
1 litet äpple
0,5 dl hasselnötter eller solrosfrön
2 msk linfrön
1 krm kanel

Lägg kornkross och hasselnötter eller solrosfrö i blöt minst 5 timmar eller över natten.
Kärna ur äpplet och lägg det sedan i skålen med krosset.
Mixa slätt.
Blanda i linfrö och kanel. Ät gärna med havremjölk och bär.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Smårätter

Comments are closed.