Raw zucchini & chokladbrownie med avocadofrosting och strösslade med bipollen


Igår hade jag en riktig inspirationsdag med kombinerad promenad och förmiddagsfika med två av mina frilanskollegor Anna och Annika och framåt kvällen åkte jag och lyssnade på föreläsningen ‘Tillbaka till naturen’ med Régis Chevrot som är fransk kock vars familj är självförsörjande hobbyodlare som bor i närheten och är väldans inspirerande. Vill man lära sig laga vegetarisk mat av ett riktigt proffs så håller Régis kurser på medborgarskolan i Ystad under hösten. Missa inte!

Till promenadfikan bakade jag rätt så råa zucchini- och chokladbrownies med avocadofrosting som strösslades med somrigt gul bipollen! Tror minsann de blev rätt poppis!

Raw zucchini & chokladbrownie med avocadofrosting och bipollen
ca 10 brownies

2 dl urkärnade dadlar
2 dl solroskärnor
2 dl havregryn
1 dl finriven zucchini
½ dl kakaopulver
½ dl kakaonibs (kan uteslutas)
3 msk starkt bryggt kaffe (inte så himla raw kanske;))
några nypor salt

Frosting
2 små avocados
4 msk kakaopulver
4 msk honung
2 msk kokosolja
några nypor salt

+bipollen (eller t.ex. hackade nötter, frön, riven kokos) att strö över

Mixa solroskärnorna fint. Tillsätt havregrynen och mixa en stund, de behöver inte bli helt finfördelade.
Mixa dadlarna mjuka i en annan skål. Blanda samman samtliga ingredienser.
Tryck ut blandningen jämnt på plastfolio, ca 2-3 cm tjockt.

Skala och kärna ur avocadosen.
Smält kokosoljan.
Blanda samtliga ingredienser till frostingen i en smål och mixa slätt.
Bred frostingen över kakbottnen och avsluta med att strö lite bipollen över.

Ställ i kylskåp tills frostingen stelnat och skär sedan i bitar.


För er som är nyfikna på bipollen så står det såhär om produkten på Rawfoodshop:
Bipollen är en av naturens mest kraftfulla livsmedel – och dessutom fantastiskt vackert! Man bedömer att honungsbinas insamlade pollen innehåller i princip alla de enzymer och coenzymer som kroppen behöver, och dessutom i en perfekt balans. Vi använder bipollen som tillskott, sötning och som dekoration på bakverk. Pollenkornen, som egentligen är klumpar av hanfröer från de växter som blivit besökta av biet, innehåller ett fantastiskt spektra av näringsämnen. Förutom 22 olika aminosyror påträffas i pollenet också de flesta vitaminer, många enzymer och flavonoider och åtskilliga mineraler.

Kanske världens bästa strössel helt enkelt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Comments

Filed under Bakning, Trädgård

Comments are closed.