Recension av Middagsfrids vegokasse

Förra veckan provade jag en vegokasse från Middagsfrid i samarbete med Matkasseguiden. Matkassarna blir allt fler och populärare. Många jag känner vill laga mer vegetariskt men vet inte riktigt hur och vad och fastnar istället i sina gamla vanor och mönster. Därför tänkte jag att en vegokasse kanske skulle kunna vara ett bra sätt för fler att börja äta vegetariskt regelbundet.

Maten
Denna vecka levererades råvaror till en pumpapasta med rökt fetaost och rostade mandelspån, osso buco samt en thaicurry. Allt var jättegott, dessutom var det roligt och inspirerande att få mat och recept levererat hem utan att man för en gångs skull själv skulle välja vad som skulle tillagas och ätas. Thaicurry har jag gjort liknande själv tidigare, men pumpapastan var en alldeles ny rätt för mig som jag gladeligen kommer laga igen i höst när jag har nya pumpor i trädgårdslandet.

Supergott och lättlagat. Det fanns utrymme att lägga till eller dra ifrån råvaror efter tycke och smak.

Portionerna
Stooora! Man klarar utan tvekan att mätta 4 hungriga magar på portionerna. Samtliga rätter gav snarare 5-6 portioner så det blev gott om matlådor!

Råvarorna
Kassen innehåller minst 25% ekologiska råvaror. Vanligtvis handlar jag mer eko än så, här skulle man nog kunna öka på lite tror jag allt. En av tre rätter var vegan (thaicurryn), jag tycker att även osso bucon lätt skulle kunna göras vegan utan att den var mindre god, mättande eller intressant. På så sätt kunde kassen enkelt blivit än mer klimatsmart och billigare att sätta samman.

Priset
3 middagar till 4 personer för priset 645 kr (vilket kan jämföras med 675 kr för en blandkostkasse med lika många måltider och portioner). Nja, alltså det tycker jag är jättedyrt. Jag förstår förstås att det finns ett värde i att såväl få maten hemlevererad till dörren som att få färdiga recept att följa, inte själv behöva fundera på middagsmat i sin stressiga vardag och prova på en kost man kanske inte själv har så stor kännedom om. På så vis är det nog fel att jämföra med vad en matkasse man själv köper hem från affären skulle kosta. Man skulle kanske snarare kunna se det som ett mellanting mellan att äta ute/hämtmat och handla matvaror.

Trots det tycker jag att man till ett så pass högt pris skulle kunna höja siffran på ekoprodukter till åtminstone över 50%.

Sammanfattningsvis:
Är du på jakt efter en matkasse kan jag varmt rekommendera Middagsfrids vegokasse, det var goda, kreativa rätter och med fler portioner än utlovat. Framförallt tycker jag att konceptet med vegokasse är perfekt för alla blandkostare där ute som vill äta mer vegetariskt men har svårt att få rutin på det. Då får man tre smarriga vegomiddagar i veckan och kan laga sina gamla favoriter resterande fyra dagar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Uncategorized

Comments are closed.