RödbetsvåfflorKärlek, kärlek, kärlek och så lite våfflor att toppa det med. Då kan det inte bli annat än en bra dag! Dessutom upptäckte jag i morse att hela byn hade pyntats full med röda hjärtballonger kring varenda lyktstolpe och skylt. En riktig kärlekskupp med andra ord! Av någon anledning har jag upptäckt att jag ofta har extra hektiska arbetsdagar när det är alla hjärtans dag, men eftersom jag är gift med jobbet är det väl inte mer än rätt att det är framför datorn jag spenderar dagen. Dessutom ska jag också smita ut en stund och gå och krama ett träd eller två. När allt kommer omkring är nog trots allt moder natur min stora kärlek!

Våfflor äts det också flitigt här idag. I smeten har jag rört i lite riven rödbeta för att få en fin rosa ton på smeten. Tanken är alltså inte att våfflorna ska smaka rödbetor utan just bara få en alldeles lite extra kärleksfull färg av betorna.

Rödbetsvåfflor, ca 6 laggar
3 dl vetemjöl
4 dl mjölk
75 g margarin eller smör, smält och avsvalnat
ca 1 msk finriven rödbeta
1 tsk bakpulver

+ Grädde, bär och sylt att servera till

Blanda vetemjöl, bakpulver och hälften av mjölken. Rör till en klumpfri smet och tillsätt sedan resterande mjölk.
Tillsätt det avsvalnade smöret och finriven rödbeta (beroende på hur stark färg man vill ha kan man tillsätta olika mängd av rödbetan).
Värm våffeljärnet och baka våfflorna.

Har man en råsaftscentrifug kan man förstås tillsätta lite nypressad rödbetssaft istället för att riva den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Bakning, Högtider

Comments are closed.