Rosa lemonad med rödbeta


Eftersom det är den rosa månaden oktober (rosa bandet) och dessutom rotfruktssäsong passar jag på att färga lemonaden med rödbeta så den får en fin rosa ton. Lemonaden tar ingen smak av betan, utan bara färg, så det är ett lätt och naturligt sätt att färga drycker och mat. Ni glömmer väl inte att visa upp era fina rödbetsrecept till säsongens bästa? Kom igen, nu samlar vi ihop allt vad rödbetor har att erbjuda!

3 citroner
1 1/2 hg socker
2 l kokande vatten
0,5 rödbeta

Citronerna tvättas. Riv eller skala av det tunna gula skalet och pressa ur saften. Lägg skalet, citronsaften och sockret i en skål.
Häll över det kokande vattnet och rör om.
Låt drickan svalna helt. Skala en rödbeta och skär i tunna skivor, vänd ner i drycken och sila av när den fått önskad färg.
Späd 1/4 eller efter smak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Drycker

Comments are closed.