Rosenmarmelad

Än blommar en del av rosenbuskarna här i trädgården och det är hög tid att ta till vara kronbladen! Tidigare i sommar gjorde jag två sorters rosenmarmelad, ros/fläder och ros/citronmeliss. En lyxig marmeladvariant som kommer vara lika god på sconesen som till bakverk.

125 g hackade, doftrika rosenkronblad
3 dl syltsocker
4 dl vatten
1 citron, saft & skal

Smaksättning
5 klasar fläderblom och/eller citronmeliss efter smak.

1 Blanda de hackade rosenkronbladen och syltsockret i en skål.
2 Koka upp vattnet och lägg i blandningen av rosorna och sockret + ev. fläderblom eller citronmeliss. Koka ca 10 min eller tills rosenbladen blivit mjuka.
3 Ta grytan från värmen och plocka upp eventuella fläderklasar.
4 Häll i saft och skal från citronen, blanda väl någon minut.
5 Häll på varma, rena burkar och låt svalna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Konservering

Comments are closed.