Rosensocker

En morgon gick jag en promenad längs kusten. Det var en solig morgon och vresrosorna som kantar stranden doftade starkt och friskt i värmen. Jag passade på att plocka med mig lite hem för att göra rosensocker. Det är perfekt att smaksätta kakor och bakverk med och smakar nästan precis som en solig morgonpromenad i juni.

100 g rosenkronblad
3 dl socker

Tvätta kronbladen och låt låt de torka på lite hushållspapper.
Mixa samman kronbladen och sockret. Sprid ut på en plåtbricka och låt torka några dagar.
Mixa eventuellt ytterligare en gång och låt sedan torka igen.
Förvara i en tätlutande burk.

Man kan också först torka kronbladen på en plåtbricka i ca en vecka och sedan mixa samman med sockret.

När man gör rosensocker är det viktigt att välja en sort med mycket doft, då har de också mycket smak. Jag tycker att vresrosor är särskilt bra. De har mycker smak och har ofta kraftig blomning. Eftersom de växer vild i stor utsträckning slipper man dessutom att nalla på sina egna rosor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Konservering, Trädgård, Vild mat

Comments are closed.