Rostade kastanjer


Jomen då var det visst fredag igen. Och för er som är nyfikna på något nytt till fredagsmyset kanske kastanjer kan vara ett gott alternativ. Kastanjerna börjar dock sjunga på sista versen då de egentligen har högsäsong på senhösten och kring jul. Men de hade dem kvar i affären sist jag var och handlade. Så jag slog till och handlade några med mig hem. Kastanjer har en god nötig smak och är prima fredagssnacks, särskilt om man har öppen eld man kan värma dem på.

Jag har en kompis som en gång var på vippen att tillaga hästkastanjer som är lätt giftiga för människor. Så därför passar jag på att varna lite så ni inte går till skogs och plockar egna. Förstås ska det vara äkta kastanjer och inget annat!

Du behöver:
Kastanjer
Smör

Skär ett kryss i toppen av varje kastanj.
Slå in kastanjerna i aluminiumfolie och lägg på glöd i ca 20 minuter.
Ät med smör som får smälta på.



Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Råvaror

Comments are closed.