Sallad på fönsterkarmsskörden


Phuuuuuh… Idag har jag jobbat i trädgården flera timmar och fy bubblan var jag är trött nu. Det började med att jag grävde ut ett litet land (eller kanske snarare rabatt) där mina pumpaplantor ska få planteras ut senare. Sen fick jag köra flera vändor och hämta jord och gödsel. Slutligen beslutade jag mig för att det skulle bli alldeles extra fint att kanta med ett litet staket i flätad pil. Då var det bara till att gå iväg och klippa jag-vet-inte-hur-många grenar och släpa upp till trädgården. Nu är det flätat och klart! Imorgon ska jag nog försöka snoka rätt på lite armeringsjärn som jag kan ha till spaljé och så måste jag få tag på några sista fröpåsar till odlingarna.

För övrigt är såväl odlings- som skördesäsongen i full gång här, jag låter fönsterkarmarna fyllas med allehanda godsaker även såhär års. Det är ett alldeles utmärkt sätt att förlänga säsongerna och ha “hemmaodlade” råvaror året om, och det var just det som fick bli dagens lunch. Ärtskott och späda ruccolablad varvades med kalla, kokta potatisar, några svarta oliver och så pressad citron, olivolja och lite salt på toppen – sann odlingslycka serverat på fat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Hus & hem, Matlagning, Råvaror, Smårätter, Trädgård, Veckans vegetariska

Comments are closed.