Salviakryddad hokkaidorisotto


Det här är vintermat när den är som allra bäst! Okomplicerat med enkla smaker och hemodlade grönsaker. Snabbt går det också och blir alldeles tokigt gott! Hokkaidopumpan skördade jag i somras och den håller sig fin än. Salvian står pinfärsk under snötäcket i örtagården och bjuder en mustig, vintrig örtsmak.

Idén till receptet hittade jag här.

Salviakryddad hokkaidorisotto
ca 2 portioner

200 g hokkaidopumpa
1 liten charlottenlök eller 1/4 gul lök
1 litet knippe salvia (ca 7 blad)
1 lagerblad
2 dl risottoris
5 dl grönsaksbuljong
3/4 – 1 dl parmesanost
smör eller olja att steka i

Kärna ur pumpan och skär fruktköttet i små bitar (små pumpor behöver inte skalas). Skala och hacka löken.
Koka upp buljongen så den är varm.
Hetta upp en kastrull. Tillsätt smöret och stek pumpa, lök, salvia och lagerblad tills löken mjuknar. Tillsätt riset och stek allt ytterligare ett par minuter.
Häll på buljongen skopa för skopa. Låt all buljong hinna koka in innan ny tillsätts. Koka ca 20 minuter, tills riset är genomkokt med fortfarande har lite kärna. Plocka bort lagerbladet och tillsätt parmesanosten.

Servera med rucolasallad.


Vegan? Stek i olja och slopa parmesanosten eller prova att blanda i lite vegan parmesan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Matlagning, Trädgård, Veckans vegetariska

10 Responses to Salviakryddad hokkaidorisotto

  1. Salvia och pumpa låter som en helt underbar smakkombo!

  2. Salvia och pumpa är mums! Och risotto är ju inte fy skam :D

  3. Jag som annars inte är så förtjust i risotto kan faktiskt tänka mig att testa detta recept, bra jobbat och fotat!

  4. Ser spännande ut. Jag har just en hokkaido som ligger i väntan på recept.

  5. Det där såg inte helt fel ut! Tror bestämt jag får ta och prova göra risotto någon gång trots att det skrämmer livet ur mig ;) Men det kan ju inte bli värre än att man misslyckas! Kram

  6. Bella

    Låter otroligt gott! Men riktig parmesanost är aldrig vegetarisk, den innehåller kalvlöpe.