Säsongens bästa – kål


Nu kör vi kålen all in! För denna månad skiljer sig säsongens bästa lite, jag har nämligen inte valt ut en råvara utan ett helt släkte, nämligen kålen. Vill du vara med så är det hela väldigt enkelt, varje månad belyser jag en råvara i säsong och sedan hjälps vi åt att samla fantastiska recept på just denna produkt. När månaden är slut sammanställer jag ett inlägg med bild och länk till alla bidragande recept.

Du som bloggar kan delta genom:
- att tillaga något med valfri kålart
- blogga om det och i ditt blogginlägg nämna Säsongens Bästa och länka till detta inlägg
- sedan skriver du en kommentar här nedan med en länk till ditt bidrag så att jag och alla andra läsare hittar in till dig och ditt bidrag

Jag vet att kål är en råvarogrupp som inresserar många av oss och just nu är flera av släktets sorter riktigt fina. Släktet har 35 arter och några av dem är vitkål, blomkål, rödkål, grönkål, broccoli, kålrabbi, salladskål, brysselkål, kålrot och savojkål. I Sverige kan man hitta svartkål och åkerkål i vilt tillstånd medan flera av de andra arterna flitigt odlas.

Kål är en traditionell råvara såhär till jul och jag kommer själv ha flera kålrätter på mitt julbord. Kommer kanske ni också duka fram kål i jul? Vilken är er favorit av alla fantastiska kålsorter? Frågorna är många men viktigast av allt är vad ni kommer göra med dem? För tillaga kål måste ni ju göra! Och förstås dela med er av dem här så jag kan testa dem allihop!


Fritt fram, vänner, hugg in på er favorit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Comments

Filed under Råvaror, Säsongens Bästa

Comments are closed.