Säsongens bästa – vilda vårprimörer


Nu tar vi våren ett steg längre, för i mars ska vi leta vilda vårprimörer att förädla i köket! Efter en ljuvligt vårig helg med massor av solsken, takdropp, vasalopp och VM-guld i 5-milen är jag nu också riktigt sugen på att börja äta av vårens nya, fina råvaror. Små plantor och blad av nässlor, kirskål och maskros har redan letat sig genom jordytan i min trädgård och vilken dag som hälst nu tror jag att jag ska kunna börja plocka av dem.

Vad plockar du såhär tidigt på året och framför allt hur tillagar du det? Passa på att överraska mig, men var extra försiktig så du är helt säker på vad du plockar. Tänk på att växter kan påverka oss på olika vis, var försiktig med överkänsligheter, allergier och tänk förstås också på allemansrätten!

Då har jag gått igenom säkerhetskontrollen – nu kör vi!

Du som bloggar kan delta genom:
- att tillaga något med valfri vild vårprimör under mars
- blogga om det och i ditt blogginlägg länka till detta inlägg
- sedan skriver du en kommentar här nedan med en länk till ditt bidrag så att jag och alla andra läsare hittar in till dig och ditt bidrag

Vill du inte vimsa runt i skog och mark i jakt på råvaror kan du passa på att äta något av allt annat gott som är i säsong under mars:

Groddar
Gul lök, rödlök, schalottenlök, vitlök
Haverrot
Jordärtsskocka
Vitkål, rödkål, savoykål
Kirskål
Kålrabbi
Kålrot
Krasse
Potatis
Palsternacka
Persiljerot
Pumpa
Rödbeta, polkabeta, vitbeta
Morot
Svartrot
Maskros
Nässla
Äpple

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Comments

Filed under Råvaror, Säsongens Bästa, Vild mat

Comments are closed.