Säsongens bästa – zucchini


Under juli tog säsongens bästa lite semester, men nu tycker jag att det är dags att dra igång en ny råvara för augusti! Och det givna valet denna gång blev zucchini, denna grönsak som är utmärkt att såväl baka med som använda till matlagning och är med sin neutrala smak lätt att kombinera till nästan precis ALLT.

Alla vi som någon gång provat på att odla zucchini känner nog till vilken stor skörd bara några få plantor ger, och det är kanske därför de just nu är så rysligt billiga när man hittar dem i grönsaksdisken. Tid att gå bananas på zucchini med andra ord och handla hem ett stort lass under augusti!

Såhär går det till:
Varje månad belyser jag en råvara i säsong och sedan hjälps vi åt att samla fantastiska recept på just denna produkt. När månaden är slut sammanställer jag ett inlägg med alla som bidragit så vi får en enda lång lista på allt gott man kan göra med zucchini!

Du som bloggar kan delta genom:
- att tillaga något med zucchini
- blogga om det och länka till det här inlägget
- sedan skriver du en kommentar till detta inlägg med en länk till ditt bidrag så att jag och alla andra läsare hittar in till dig och ditt bidrag

Lätt som en plätt – nu kör vi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 Comments

Filed under Råvaror, Säsongens Bästa

Comments are closed.