Säsongsråvaror i december


När jag nyligen ställde frågan vad ni vill se mer av här på bloggen såg jag att många är intresserade av råvaror och då vill jag förstås uppmärksamma detta ytterligare. Så nytt för den här månaden är att jag framöver kommer lista råvaror i säsong. Då blir det lättare för oss att handla miljösmart och njuta av de naturligt goda råvarorna.

Slånbär
Enbär
Nypon
Kål – brysselkål, grönkål, svartkål, vitkål, spetskål, savoykål, blomkål, salladskål
Äpple
Jordärtskocka
Potatis
Palsternacka
Rödbeta – polkabeta, gulbeta
Svartrötter
Rättika
Rotselleri
Kålrabbi
Kålrot
Pumpa – t.ex. butternut, spagettipumpa, muscatpumpa, hokkaido
Lök – gul lök, rödlök, charlottenlök, purjolök, silverlök, pärllök

Så, vilken av alla godingar är er favorit och har jag förresten glömt någon? I år har jag verkligen upptäckt alla fantastiska kålsorter och drömmer om alla festliga pumpor jag ska odla nästa år!

Bilden fotade jag förra veckan när jag var ute på slånbärsjakt. Hade jag fotat idag hade bilden sett helt annorlunda ut, för nu kan jag bekräfta att också sydligaste Skåne är under snö! Det sätter fart på julkänslorna så nu blir det julmusik och kolabakning i brasvärmen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Råvaror, Trädgård, Vild mat

Comments are closed.