Smoothiepudding med chia

Jag älskar frukost. Särskilt långa sommarfrukostar i solen, så inför sommar- och semestersäsongen bunkrar jag upp med en hel hop recept. Smoothies i olika utföranden – fryst till sorbet, i skål med müsli eller bara traditionellt i glas är en återkommande favorit. Tillsätter man istället chiafrön blir smoothien till en krämig pudding. Gör gärna flera småportioner och förvara i kylskåp – de är perfekta att äta, förutom till frukost, efter löprundan eller ett hårt träningspass.

Sväng ihop smoothiepuddingen på kvällen och låt den stå i kylskåpet över natten så är frukosten färdig för att ätas när du vaknar. Alltså alldeles extra utmärkt för den morgontrötta.

—–

Tillsätt chiafrön till din favoritsmoothie eller följ exempelvis recept nedan.

Chiapudding 2 portioner
1 banan
1 dl bär, t.ex. hallon och blåbär
1 dl havregurt
1 dl vatten
3 msk chiafrö

rostade kokosflingor att servera till.

Mixa samman banan, bär, havregurt och vatten (vill du ha fruktbitar i puddingen kan man istället mosa banan och bär med en gaffel).
Rör i chiafröna, låt de svälla några minuter och rör sedan igen. Häll i portionsglas och ställ svalt i minst 4 timmar. Toppa med rostade kokosflingor, müsli, nötter eller ät just som den är.

Chiafrö börjar säljas allt mer i mataffärer, annars hittar man dem i hälsokostbutik eller webbshoppar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Filed under Smårätter

Comments are closed.