Snilleblixtar, tupplurar och ordning på torpet


Det finns en del små farligheter i min vardag som jag försöker undvika. Tupplurar är en sådan sak. För är det något som kan omkullkasta min tillvaro så är det just de där tillsynes oskyldiga små stunderna av sömn utanför nattimmarna. Av någon konstig anledning kan dock en söndagstupplur vara helt okej och till och med stärkande, men det gäller inga andra dagar på veckan.

Igår var det inte söndag men jag somnade ändå med Lotta Lundgrens “Tio lektioner i matlagning” (som för övrigt är mycket underhållande) på magen. Följdaktligen fick jag stanna uppe halva natten.

Klockan elva fick jag en idé. Rekvesitaskåpet skulle bli skafferi och skafferiet skulle bli rekvisitaskåp. Själva idén om bytet i sig var inte ny, den revolutionerande idén var att jag faktiskt skulle GENOMFÖRA den. När klockan närmade sig 12.30 var så maten inpackad i det gamla drängaskåpet och varendaste udda tallrik och bestick på sin nya plats i det grönmålade, forna skafferiet. Väl på plats blev allt mycket stiligt och funktionellt så kanske ger jag mig på en mitt-i-veckan-tupplur igen. De kan visst göra stordåd och om än inte flytta berg – så åtminstone ett skafferi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Filed under Hus & hem

Comments are closed.