Spenatsallad med pepparrot- & bönröra


Förra veckan gjorde Lisa & Tommy från MittKök en bönröra som de smaksatte med pepparrot, något som jag blev vansinnigt sugen på och inte har kunnat släppa. Så idag till lunch gjorde jag en fräsch spenatsallad med mathavre och mycket citronsaft att äta till min goda bönröra! Bönorna la jag i blöt i går kväll och eftersom jag vaknade vansinnigt tidigt i morse ställde jag mig att koka bönor i ottan. Lagom till att de kokat klart gick jag för att ta ut hästarna som dock fortfarande sov. Nu förstår ni nog hur okristligt tidigt jag var på benen! Men vill man inte lägga tid på att förbereda och koka sina bönor så kan man förstås köpa färdigkokta på burk eller tetra.

Något jag tror också hade varit gott att ha i salladen är syrad rödlök. Tyvärr gapade skafferiet tomt på det just nu så det får jag ha i nästa gång istället!

2 dl kokta blandade bönor
0,75 dl cream fraiche
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
Pepparrot efter smak
Salt & svartpeppar

100 g bladspenat
1,5 dl mathavre
0,5-1 msk citronsaft

Nu höftade jag ganska rejält så ta mina mått med en nypa salt och smaka dig fram hur du vill ha det!

Blanda bönorna med cream fraiche, gräslök och persilja. Smaka av med salt, peppar och pepparrot.
Koka mathavren enligt anvisning på paketet (ca 12 min). Häll av överblivet vatten och ställ tillbaka kastrullen på plattan så den sista vätskan kan ångas bort. Blanda ner bladspenaten och låt den värmas någon minut så bladen mjuknar något. Lägg upp på en tallrik och häll citronsaft över. Toppa med bönröran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.