Stekt sparris med potatismos och yoghurtsås


Sparrissäsongen går sorgligt nog sakta mot sitt slut så därför tänkte jag kasta in ett sista sparrisrecept för alla som vill passa på att äta dessa ljuvligheter. Eller så mycket till recept är det kanske inte då jag varken har mått eller tydliga anvisningar. Men eftersom det är så rysligt lätt vet jag att ni ändå får rätt på det här!

Inspirationen till den här rätten fick jag av en lunch på Bjertorp slott när vi var där under Matresan – kust till skog. Enkel men stilfull vardagsmat som smakar ljuvligt. Mer komplicerat än så behöver det faktiskt inte vara.

Stekt sparris med potatismos och yoghurtsås
Tillaga din bästa potatismos.
Rör ihop en sås av turkisk yoghurt, majonnäs, hackad gurka & chili, citronzest samt salt och svartpeppar.
Skär grön och vit sparris i 5-7 cm bitar och stek tills de fått lite yta.
Servera med skivad rädisa och hackad gräslök.



Och du, den stabbiga delen längst ner på sparrisen kan du lägga undan och koka sparrissoppa på en annan dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Husets specialitéer, Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.