Stekta gröna tomater


Nu har frostnätterna smugit sig ända ner till allra sydligaste Skåne och i förrgår kom höstens första snö. Tur för mig att jag plockade in min lilla tomatskörd redan för ett par dagar sedan. De flesta är nog eniga om att det har varit ett riktigt uselt tomatår. Men trots att jag bara fick en handfull tomater, som dessutom bara hann bli gröna, är jag mäkta nöjd över tomatskörden! Ni som läste inlägget om tomatodlingen som ingen visste fanns känner till att hela min tomatodling upptäcktes så sent som för bara några veckor sedan. Så med tanke på att jag varken har sått några frön eller vattnat några plantor tycker jag att årets skörd blev riktigt god!

Men vad gör man då med alla stackars tomater som fått för lite sol och inte hunnit bli röda? Vad sägs om stekta gröna tomater? Det här lilla rätten är då alltså så god att den fått ge namn åt en bok och sedan också en film. Alltså väl värt att testa! Alice, eller Fru Fantastisk som vi snarare känner henne som, delade nyligen med sig av originalreceptet från boken som jag nu gjort en liten twist på.

Gröna tomater
Majsmjöl
Oliv- eller rapsolja
Salt och peppar

Skär tomaterna i skivor och gnid in dem i lite olja.
Salta och peppra.
Vänd skivorna i majsmjöl och stek dem sedan i olja tills de fått färg.

De stekta gröna tomaterna passar fint som tillbehör till bland annat sallader. Jag gillar också att servera dem till soppor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Trädgård, Veckans vegetariska

Comments are closed.