Te på daggkåpa


Jag har alltid varit en riktig morgonmänniska, alltid uppe med tuppen! Idag var det dessutom extra lätt att komma ur sängen då himlen var oförskämt blå och gårdagens surdegsbröd stod och väntade på mig i skafferiet. Till det drack jag daggkåpste och hade glädjen att kunna läsa en artikel om mig själv och bloggen i den lokala tidningen.

Daggkåpste
Plocka valfri mängd daggkåpa. Jag klippte av hela stjälkar med blommor och blad som jag lät hängtorka i köket.
Efter några dagar har bladen torkat och kan då plockas av.
Hacka bladen och låt de eventuellt torka ytterligare några dagar på en plåtbricka om de inte är helt torra. Förvara sedan lufttätt.

Vill man skynda på processen kan man välja att enbart plocka bladen, hacka dem och låta de små bitarna torka några dagar. Men jag tycker köket blir extra fint när man hänger upp och torkar hela stjälkarna.

Teet doftar nästan som plommon och har en ganska mild, neutral “grönt-te-smak”. Drick det som det är eller blanda upp med ditt favoritte eller andra goda örter som det är säsong för nu. Te på daggkåpa lär vara inflammationshämmande och vävnadsstärkande.


Mycket trevlig morgonläsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Drycker

Comments are closed.