Tid för frö


Äntligen, äntligen är det dags att doppa näsan i frökataloger och börja beställa hem frön till årets odlingssäsong! Som tur är blev jag sponsrad av Impecta i år, vilket var tur eftersom jag gick lite bananas och klickade hem en himla massa spännande sorter. Nu spritter det i fingrarna efter att få börja förkultivera och se fröna utvecklas till små, små plantor som i sommar och höst blir till krubb.

Men dessförinnan ska jag bryta ny mark och gräva om leråkern till näringsrik odlingsmylla och dessutom bygga fler drivbänkar. Odlingssäsongen 2014 blir ett projekt som heter duga!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Trädgård

8 Responses to Tid för frö

 1. Det finns knappt något härligare än när de beställda fröerna kommer! Jag har stora förhoppningar för odlingssäsongen 2014…

 2. Gittan

  Ja, det börjar klia i fingrarna. Sitter själv här o tittar i deras frökatalog. Går även i kolonilotts-tankar. Tror det lutar av det hållet (om jag får ha doggen med mig där).

 3. Härligt! Själv håller jag mig till lättodlade saker såsom rädisor och sallad.. :) Har du tips på fler lättodlade grönsaker så tas de tacksamt emot!

  • Karoline

   Olika bönor och ärtor är väldigt enkelt och gott att kunna gå och plocka av: bondbönor, vaxbönor, sockerärtor. Mangold. Grönkål ger lång och rik skörd, lättodlat och skönt att kunna ha egenodlat grönt hela vintern. Kronärtskockor är också enkelt, blir väldigt fint i trädgården och är framförallt gott! Lycka till!

  • Karoline

   och ett par zucchiniplantor förstås!:)

   • Amanda

    Spenat! Odlar det varje år, och det blir alltid en riklig skörd. :) Dessutom går det väldigt fort från frö till skörd. :)