Tomatodlingen som ingen visste fanns


Jag har tidigare skrivit att jag inte odlar några tomater i år, men nu visar det sig att det faktiskt inte alls var sant. Igår hittade jag några fina tomatplantor som växer i min ena kompost som ligger i ett avlägset hörn av hagen. De står i full blom och har hunnit få flera frukter. De är förstås kraftigt försenade, men med tanke på vilket dåligt tomatår det har varit har de klarat sig riktigt fint! Jag slutar då aldrig att förvåna mig över vilken växtkraft det finns. I våras måste jag ha slängt en dålig tomat i komposten och under sommaren har fröna grott, blivit till plantor, växt, blommat och satt frukt.

Vad tycker ni att jag ska använda dem till? Göra grön tomatmarmelad eller steka dem och äta i en sallad? Kanske rent av göra grön ketchup?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Hus & hem, Råvaror, Trädgård

Comments are closed.