Vår juniskörd


Hej och hå, tiden springer och juni är till ända! Den här månaden fick ni fria händer i Säsongens bästa att välja era fovoritråvaror i säsong och det har varit en fröjd att få hänga med och se vad ni har för favoriter, vad ni odlat och skördat. Själv har jag börjat skörda bland annat bondbönor, rädisor, morötter, grönkål och mangold. Och bäst ändå är att skördetiden bara börjat med nya råvaror som blommar ut varje vecka!

Här har ni nu äntligen hela härliga listan med allt gott som tillagats! Först ut är Lottas matblogg som bjussade på den här läckra Pimm’s fruktsallad


The everyday sweet life gjorde jordgubbsvinäger


Foodspo gjorde pesto på rädisblast!


Dalmatian mom gjorde ruccolapesto


I gott sällskap drack mangosmoothie


Dagmars kitchen skördade fläder som användes i smoothieglassar


Millas hälsoblogg gjorde libbstickasmör


Mat i Casa Spångtorp gjorde kåldolmar av sommarkålen


En kopp te plockade fem sorters blad och blommor att göra örtte


Mitt lilla gröna gjorde jordgubbssallad med jordgubbar, basilika och gröna bönor från balkongodlingen


Fröbomb använde rädisor i både pasta och i en solgul rädissallad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Säsongens Bästa

Comments are closed.