Våra bästa recept med vilda vårprimörer!


Sköna, sköööööna maj välkommen! Ja, jag ville nog så gärna hälsa maj att jag vaknade redan halv fyra och det dröjde minsann inte länge förren dagen började gry och himlen ljusnade. Efter att ha betat av ett par repriser på svt-play travade jag ut i stallet för att släppa ut hästarna, bjuda dem på lite frukost och plantera om lite plantor. Och på direkten när jag klev utanför dörren möttes jag av ett gäng svalar som högljutt svängde förbi och försvann in i stallet för att sekunderna därpå flyga ut igen. Då, DÅ är det minsann vår och älskade fröken Maj har då aldrig varit mer efterlängtad än i år!

Mitt i all morgonhurtighet knäppte jag också en bild på mitt allra finaste ogräs, kirskålen. Jag tycker gröna blad är så fasligt fint och kirskål är faktiskt en riktigt fin marktäckare. Har du, liksom jag, en massa skönt grönt ogräs kan du för all del prova på att äta det också. Här kommer hela listan på allt gott mina bloggkollegor gör av sina vilda vårprimörer.


Båtbyggarhustrun knåpade ihop ett fyllt bröd med nässlor.


Mitt lilla gröna gjorde nässelaioli.


Ringbeata svängde ihop en god sallad.


Millas hälsoblogg gjorde nässelsoppa med sting i!


Mårtenssons kök gjorde ramslökspesto.


Matimossen bjöd på grön smoothie med kirskål (och en riktigt läcker bild).


Själv gjorde jag en supergrön toast.

Det var allt för nu, men snart är jag tillbaka med en ny läcker säsongsråvara att sätta tänderna i!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Filed under Matlagning, Råvaror, Säsongens Bästa, Smårätter, Trädgård, Vild mat

Comments are closed.