Vegan julskinka av rotselleri


Jag blev tipsad av en läsare om ett recept hon sett på coops vegetariska julbord – nämligen den här varianten på julskinka, gjord på rotselleri. Jag har visserligen redan köpt en liten högtidssk*nka från Astrid & Aporna, men ville absolut prova på detta med!

Rotsellerin blir utseendemässigt väldigt lik en liten, liten julskinka när man griljerat den. Däremot är smaken väldigt långt ifrån originalet. Den var helt okej god, men kanske inget jag skulle lägga på en skiva vörtbröd.

Vegan julskinka av rotselleri
1 rotselleri
ev. 1 liter buljong
1 msk senap
1-2 msk ströbröd

Skala rotsellerin.
Koka rotsellerin i buljong eller ugnsbaka den tills den är mjuk igenom.
Bred senap över sellerin och strö strödbrödet över.
Griljera i mitteln av ugnen på 200 grader tills den blivit gyllenbrun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Högtider, Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.