Vegetarisk köttbullspasta


Av de goda vegetariska köttbullarna jag gjorde för ett tag sedan kan man göra en riktig Lady & Lufsen-middag. Det är faktiskt ett himla bra sätt att väcka liv i de eventuella resterna av kikärtsbullarna.

Du behöver

Vegetariska köttbullar
Pasta

Tomatsås
5 stora röda tomater
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
Några kvistar timjan, salvia, rosmarin, basilika eller andra örter
salt & peppar

Dela tomaterna i grova bitar, finhacka löken och krossa vitlöksklyftan med en kniv. Lägg på en plåt eller ugnsfast form. Salta, peppra och strö örterna över. Avsluta med att hälla lite olja över.
Sätt in i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter eller tills tomaterna vattnar sig.
Häll över blandningen till en kastrull och mixa slät.
Låt puttra utan lock i ca 30 minuter. Smaka av och efterkrydda eventuellt.

Är de vegetariska köttbullarna rester kan du värma dem genom att låta dem koka med tomatsåsen efter att den blivit mixad.
Koka pastan och blanda ner i tomatsåsen. Strö lite färska örter över och sedan är det klart för servering.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.