Vegetariska köttbullar


En av mina förhoppningar med bloggen är att kunna inspirera fler till att äta vegetariskt. Om så för bara en, eller ett par dagar i veckan. Din kropp kommer tacka dig såväl idag som imorgon och om 40 år. Dessutom kommer kanske barnen i våra framtida generationer ha möjlighet att fortsätta leva på jorden och slippa emigrera till Mars.

Idag är det måndag och en ny, härlig vecka, kickstarta den genom att äta grönt! Kanske rent av dessa vegetariska köttbullar som är så goda att de kan få den mest inrotade köttätaren att ta en extra portion.

2,5 dl kikärtor (okokta)
1 stor gul lök (eller 2 små)
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 dl gröna ärtor
1 dl färsk persilja eller 0,5 dl finhackad fryst
0,5 dl vetemjöl (kan uteslutas)
Salt & peppar
1 tsk sambal oelek

Lägg kikärtorna i blöt över natten eller i minst 8 timmar.
Häll kikärtorna i ett durkslag och låt de rinna av väl. Häll upp dem i en skål tillsammans med den hackade löken och vitlöken. Mixa med stavmixer tills allt finfördelats.
Riv moroten och tillsätt den i kikärtssmeten tillsammans med ärtorna, salt, peppar, sambal oelek och mjöl.
Smaka av och efterkrydda eventuellt.
Forma till bullar och stek dem i rikligt med olja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Comments

Filed under Husets specialitéer, Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.