Vi hade i alla fall tur med chauffören…


Vid den här tiden förra veckan satt jag fast på Malmö central. Under de 1,5 timmarna jag naivt väntade på att få komma hem gick där varken en enda ersättningsbuss eller tåg mot Ystad. Till slut hamnade jag så i en taxi med en liten grupp människor som skulle åt samma håll.

Väl i bilen råkar jag i förbifarten nämna matbloggningen. Därefter följde en 50 minuter lång kavalkad med beskrivningar av maträtter från pannkaksfåglar till hemliga palestinska familjerecept, 2,5 meter långa frukostar, en sötsakstopplista, igelkottsstekar och tedrickningsceremonier. Mr Taxichaufför var passionerat förälskad i matlagningskonsten och det var omöjligt att få en syl i vädret när han väl satt igång. Till slut fick vi lämna bilen med löftet att vi skulle gå igenom resterande recept vid nästa taxiresa. Och det är inte annat än att jag hoppas att så blir fallet!

Till helgen ska jag testa på hans första tips. En röra som först kommer kräva en rejäl långpromenad över de lundensiska fäladerna. Huvudingrediens är nämligen vild backtimjan som jag tänker få tag på “den svåra vägen”. En halvdagsvandring, natur och höstluft är nämligen precis vad jag behöver efter denna hektiska vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Filed under Tillbakablickar

Comments are closed.