Wivis spröda nötkakor

En av de allra godaste småkakorna jag vet är min mormor Wivis spröda nötkakor bakade på rostade hasselnötter. De ser kanske inte mycket ut för världen, men godare småkakor får man leta efter!

2 dl hasselnötter, 200 g smör eller margarin, 1 dl socker, 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker

Rosta nötterna i torr stekpanna. Vicka stekpannan så nötterna rostas jämnt. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalet i en ren bakhandduk.
Finhacka nötterna och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ut degen till smala längder och skär i ca 30-40 bitar. Forma till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till bollarna med gaffel.
Baka i 200 grader i 10-12 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

Filed under Bakning, Husets specialitéer

Comments are closed.