Zucchini & chokladkaka


Det mest praktiska med att matblogga kan vara att när det kommer till oväntade besök är man alltid redo! Ungefär som en pålitlig köksscout. Igår stod jag och passade en zucchini- och chokladkaka i ugnen när jag tittade ut och fick se min kusin E och hennes dotter T komma promenerande i trädgården. Medan kakan stod på avsvalning plockade vi vinbär och hallon i trädgården. De flesta jag plockade hamnade i munnen medan E flitigt plockade en bytta att koka saft på.

Något det också är säsong för nu är förstås zucchini. Jag odlar själv inga utan passar på att fynda dem i affären för en riktig spottstyver! Och i all denna zucchinifrossa tar jag förstås tillfället i akt att riva ner en i chokladkakan så den blir saftigare än någonsin. Baka med grönsaker gott folk!

3 ägg
3 dl socker
5 dl riven zucchini
1 dl rapsolja
5 dl vetemjöl
150 g riven mörk choklad
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i en smörd brödform. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr.
Kakan blir mycket saftig och håller sig mjuk och god flera dagar tack vare zucchinin.

Jag älskar att få trevligt oväntat besök! Extra skoj var det ju förstås att lilla T mulade in kakan i munnen. Jag tror minsann den var god!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.