Zucchinikaka med pelargonfrosting


Utomhus är det höst, men på min glasveranda är det fortfarande sommar. Där rullar temperaturen fort upp till 27-28 grader när solen står på som den gjort på sistone. Verandan är husets bästa fikaplats och här fyller jag fönsterkarmarna med pelargoner. Dem har jag länge tänkt smaksätta en kaka med, men har inte riktigt fått tillfälle förrän nu.

250 g zucchini
2 dl rapsolja
4 ägg
5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk salt

50 g rumstempererat smör eller margarin
1,5 dl florsocker
300 g cream cheese
200 g mascarpone
ca 5 blad (eller efter smak) av en välsmakande doftpelargon

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
Riv zucchinin och lägg i en bunke med olja och ägg. Vispa samman till en porös smet.
Blanda i de torra ingredienserna och vispa någon minut så allt blandas väl.
Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca 60 minuter eller tills den är helt genombakad.
Låt kakan svalna helt och dela den i tre lager.
Vispa margarin och siktat florsocker så margarinet blir mjukt och klumpfritt. Blanda i cream cheese och maskarpone. Vispa snabbt samman till en mjuk massa.
Hacka pelargonbladen fint och rör ner i frostingen.
Bred frostingen på kakan när den svalnat helt.

Tyvärr var jag nog för feg i pelargondoseringen för det smakade för lite och jag upptäckte dessutom att zucchinikaka smakar godast i kombination med massor av choklad. Det blev ändå en god och saftig kaka, men jag tror nog att jag ska göra lite justeringar i receptet till nästa gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Bakning, Högtider, Trädgård

Comments are closed.